miercuri, 3 noiembrie 2010

Papanasi, dulcele care-ti dezmierda simturile

Au un miros extrem de placut, un aspect deosebit dar mai ales au un gust teribil !!!
Papanasii sunt unul din dulciurile sanatoase, delicate, delicioase si nu sunt chiar asa greu de facut.
Exista doua variante, prajiti sau fierti. Noua ne plac cei prajiti, care sunt crocanti si parca mai buni. Dar am sa pun aici pentru doritori ambele retete.
PAPANASI prajti
250 g branza de vaci dulce
3 linguri de faina
1 ou
coaja razalita de la o lamaie
Se amesteca tot si se face forma binecunoscuta de papanasi (inelase) care se pun in ulei incins (trebuie sa le acopere, ca sa se prajeasca bine si uniform).
Cand s-au racit se pune deasupra smantana dreasa cu putin zahar si dulceata de care doriti (cea mai cautata am vazut ca e cea de afine in aceasta combinatie)

PAPANASI fierti
aprox 200-250 g de branza
o lingura de gris
o lingura de faina
un ou
Branza cu putina sare, cu grisul, faina si oul se amesteca si se formeaza bilute. Se pun la fiert apoi in apa cu sare. Daca se desfac cand ii punem in apa inseamna ca trebuie adaugata faina.
Dupa ce s-au fiert (se ridica sus) se scurg pe o sita sau se iau cu spatula cu gauri, se dau prin pesmet prajit in prealabil cu zahar si putin unt.

Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu