Una din mancarurile care au mereu succes....
Mai mult decat simplu de facut, foarte satiosi si buuuuuuni, cartofii la cuptor iti cer doar rabdare sa-i faci (dureaza putin mai multisor daca doresti sa-ti iasa si un design super). Sunt perfecti pentru o masa cu invitati cand se cere ca si aspectul sa fie la "inaltime".
Nu am masuri exacte, fiecare face dupa cum doreste si pofteste. Practica insa e mereu aceasi.
Va scriu pasii:
1. fierbeti cartofii curatati de coaja (dar intregi sau jumatati) pana sunt semi-moi.
2. intr-un vad de iena se pune smantana pe pereti si apoi se cladeste astfel:
- un rand de cartofi (felii subtirele din ei),
- un strat de sunca (ideala e cea de praga sau cea de pui...se potrivesc perfect, dar cunosc care pun chiar si salam sau feliute de carnat ),
- un strat de branza (sau cascaval sau felii de branza topita, dupa preferinte)
- 2 oua intregi batute
- un strat de smantana
Si totul se repeta cat va intra in vas. la final lasati fara smantana iar oul cu cascavalul/branza vor face o pojghita suuuuuper crocanta. Se pune la cuptor undeva in jur de 30 min maxim.
iese ceva de genul
Arata foare bine, e simplu de facut si e foarte gustos.
Pe aceasi idee cu straturi, vas de iena si semi-fierbere fac de obicei si conopida sau vinete sau dovlecei (vinetele si dovleceii ii pun fara sa-i fierb deloc, proaspeti si cu tot cu coaja, ca se fac repede). Asta in loc de cartofi. In rest pastrez aceleasi componente.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu